Ett ordspråk som jag ofta fått höra är att, Det man inte har fått gjort på förmiddangen får man oftast göra nästa dag. Så idag kröp jag inte ner i sängvärmen igen när Wilma ville gå ut kl 07.30 utan jag gick ut på trappan i morgonrock och tog det här kortet.
Morgonen såg ju lovande ut och tänk det höll i sig hela dagen. Istället för att gå och lägga mig så bakade jag mitt, på egen hand framtagna bröd, så här får du receptet.
3,5 dl Rågsikt
3,5 dl Vetemjöl
1 tsk salt
1 dl solrosfrö
1 dl linfrö
1,5 tsk bikarbonat
1,5 tsk bakpulver
2 dl rågflingor
0,5 dl vetekli
1,5 dl sirap
1 dl lingonsylt
3,5 dl filmjölk
2 ägg
Koka upp solrosfröna och linfrö med vatten så det täcker och låt det svalna.
Koka upp solrosfröna och linfrö med vatten så det täcker och låt det svalna.
Ta 2 bunkar blanda alla torra ingredienser i den ena och alla våta i den andra, blanda ihop allt och fyll en stor eller två små smörade brödformar eller använd bakplåtspapper.
175 grader
1 timma
Lycka till, brödet håller sig saftigt och gott ett par tre dagar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar